Top provocari pentru un fotograf profesionist la petrecerea de nunta

Fotograf nunta

Daca pana acum am vorbit despre shootinguri foto de tipul Trash the dress, subiect la care ne vom intoarce cu siguranta pentru ca sunt inca multe lucruri pe care vreau sa vi le spun, de aceasta data as vrea sa abordam un alt subiect: sedinta foto din timpul nuntii. Mai precis, ma refer la petrecerea de dupa cununie, un eveniment la care toata lumea se distreaza, dar la care un fotograf profesionist trebuie sa-si faca treaba.

Desigur, a little party never killed nobody… nu-i asa?

Dincolo de asta, daca ma intrebati pe mine, petrecerea de nunta reprezinta ocazia perfecta pentru a obtine niste cadre superbe datorita faptului ca oamenii sunt destinsi, danseaza si se simt bine.

Dar, totodata, o provocare pentru un fotograf profesionist. Si hai sa vedem si de ce.

Multi invitati dornici de a face poze

Foarte multi oameni se plang de faptul ca fotografii fac poze doar mirilor si unui cerc restrans de persoane din jurul acestora. Ei bine… nu e chiar asa. Daca, de exemplu, cineva ii cere unui fotograf o poza, in cele mai multe cazuri el nu ar avea de ce sa fie refuzat. Insa, depinde de abordare.

Eu, unul, pornesc de la premisa ca toate persoanele prezente la un eveniment sunt importante. In caz contrar, ce ar mai cauta acolo?

Desigur, sunt de acord cu faptul ca atentia mea de fotograf profesionist trebuie sa fie mai intai captata de mire si mireasa si abia apoi de restul invitatilor. Si nu este abordare deloc egoista a tanarului cuplu, ci este firesc sa fie asa.

Petrecere de nunta - invitati

Petrecere de nunta – invitati

Insa, la petrecere, am grija mereu sa am poze cu toti invitatii. Sunt foarte atent la cine soseste si cine pleaca.

Prefer pozele de grup, in care este usor sa surprind pe toata lumea, dar si pozele portret-single.

Provocarea mea este sa gasesc oameni cu trasaturi frumoase si sa le evidentiez cat mai bine: zambete calde, priviri stralucitoare, posturi zvelte, etc.

Invitati care nu vor sa faca poze… moartea pasiunii pentru un fotograf profesionist

Asta chiar ca este o provocare. Si cred ca oricine, in calitate de fotograf profesionist are cel putin un asemenea eveniment. Partea cea mai aiurea este ca nu te alegi cu cadre bune, pentru ca nu te lasa cei prezenti.

Insa, scopul meu este sa fac oamenii sa se simta bine. Asa ca daca cineva imi spune ca nu ii place sa  apara in poze, ii respect intimitatea. Pana la urma, veniti la petrecere ca sa va distrati si nu ca sa va ascundeti de camerele foto.

Cadre dinamice

Toata lumea danseaza, ceea ce este un lucru bun pentru ca pe chipurile lor se vede cat sunt de relaxati si destinsi. Insa, pentru fotograf provocarea este sa prinda cadre care sa arate bine, sa fie suficient de clare, sa-i avantajeze pe subiecti. Si tocmai asta da farmec evenimentului.

Fotograf nunta

Fotograf nunta

Lumina slaba

Fara un echipament bun, pe care sa stii sa-l stapanesti, nu ai nicio sansa sa prinzi cadre bune la petrecerea de nunta. Pentru o atmosfera cat mai intima si mai placuta, luminile se sting adesea, lucru care se dovedeste pe placul invitatilor, dar nu si al fotografilor.

Cu toate astea, daca tii pasul cu tehnologia, exista super echipamente care te ajuta sa obtii shootinguri de exceptie, chiar si la lumina lumanarilor.