Tipuri de cupluri la sedinta foto

Tipuri de cupluri la sedinta foto

 

Pentru ca spuneam ca vom reveni asupra subiectului legat de sedinta foto de dupa nunta: Trash the dress, astazi vorbim despre tipurile de cupluri pe care le intalnesti, in calitate de fotograf la shootinguri. Acestea sunt cateva tipologii care constituie o adevarata provocare, dar care la final, reusesc sa-ti ofere rezultate foarte placute. Si iata despre ce este vorba si cum lucrez eu.

Cupluri timide

Daca doar unul dintre tinerii casatoriti este mai timid, este ok, deoarece se compenseaza si, totodata, completeaza cu dezinvoltura celuilalt partener. Dar ce facem insa daca amandoi sunt timizi in fata aparatului de fotografiat? Ei bine, experienta mi-a demonstrat ca la o asemenea sedinta foto este nevoie de incurajari, pauze si rabdare.

Cu alte cuvinte, trebuie sa-i las sa intre putin in atmosfera de shooting. Iar pentru a-i asigura ca arata perfect (lucru adevarat, de altfel), le arat cateva dintre cadrele realizate. De asemenea, le explic ce sa faca.

O problema pe care o intalnesc adesea in cazul lor este legata de brate. Cuplurile timide nu stiu cum sa-si tina mainile, in timpul shootingului. Tocmai de aceea, cauta sa le tin ocupate. Mireasa, de exemplu, va tine in mana umbrela sau buchetul cu flori, in timp ce mirele isi poate ascunde lejer bratele in buzunare.

O alta abordare pe care am observat ca o prefera adesea, este cea din profil. Faptul ca isi ascund privirea de aparatul foto ii ajuta sa renunte la doza de timiditate.

Cupluri care se cearta

Se afla la polul opus celor timizi si au grija sa-ti dea de furca la sedinta foto. Sunt genul de tineri cu personalitati vulcanice, placute si care se completeaza tocmai prin simplul fapt ca se ciondanesc si se tachineaza toata ziua. 

Trebuie sa recunosc ca este interesant sa lucrezi cu un asemenea cuplu pentru ca sunt foarte expresivi. Insa, daca lucrurile degenereaza putin, sedinta foto poate lua foc. La propriu. Asa ca sunt atent sa calmez apele.

Cupluri care se cearta

Cupluri care se cearta – imagine sugestiva
Sursa: unsplash.com

Cuplurile care nu au timp

Sunt genul de oameni care muncesc mult si care lupta pentru o cariera frumoasa. Pana aici, totul perfect. Dar ce facem atunci cand nu au timp sa stea nici la poze? Pur si simplu nu au stare. Le suna telefonul, se plimba agitati dintr-un loc in altul, isi verifica e-mailul… Reprezinta genul de cuplu-provocare, atunci cand vine vorba de fotografii, insa reusesc mereu sa-i prind in cadre dinamice si joviale.

Cupluri lipsite de chimie

Desi au ales sa-si uneasca destinele, sunt persoane care par lipsite de chimie atunci cand vine vorba de sedinta foto. Nu spun ca aceasta nu ar exista, doar ca atunci cand vine vorba de sedinta foto, cel mai probabil din cauza inhibitiilor, tinerii arata de parca nu s-ar putea completa.

Cupluri fara chimie

Cupluri fara chimie – imagine sugestiva Sursa: unsplash.com

Ba cand unul zambeste, cel de langa pare trist sau suparat. Si nu pentru ca ar fi, ci pentru ca este atat de stresat, incat emotiile il fac sa nu poata scapa de tensiunea acumulata.

De asemenea, stand de vorba cu aceste cupluri am aflat ca unii nu se simt deloc confortabil din cauza hainelor pe care le poarta. Si credeti-ma pe cuvant cand va spun ca daca va strange camasa, nu o sa reusiti sa va relaxati.